FLX finish+, mat en hooglans in één print

Deze ingenieuze technologie maximaliseert het UVgel-voordeel met een uithardingsstrategie in één of twee stappen. FLXfinish+ biedt u de keuze tussen een glanzende of matte afwerking, en nu zelfs beide op één print. Dit alles zonder de noodzaak om van inkt, media of een extra lakkanaal te wisselen.

Applicaties komen pas echt tot hun recht als ze de juiste afwerking hebben. Premium behang ziet er luxer uit met een mooie diepe matte afwerking. Foto’s onthullen hun ware kleurdiepte en emotionele impact met een gladde, spiegelachtige glans. Met de FLXfinish+-technologie kunnen wij al uw toepassingen een matte, glanzende of gemengde matte en glanzende afwerking geven.

Slim gebruik van de UV-led-uithardingslampen van de Colorado 1650 vormt de basis voor deze flexibiliteit. Volledige uitharding vindt plaats aan het einde van het printproces, maar het podium is klaar voor de finishing touch net na het spuiten van de UVgel-inkten. Voor toepassingen met een matte afwerking of poreuze media, pint een korte flits van UV-licht de UV-geldruppels direct na het spuiten op hun plaats, waardoor de vorm van elke druppel inkt wordt bevroren. Dit resulteert in een ruw oppervlak op microniveau, wat zorgt voor de karakteristieke fluweelmatte afwerking. Voor een glanzende afwerking krijgen de druppels wat meer tijd om zich in een gladde, gelijkmatige laag te nestelen.

Klik hier voor meer info.